h1

Marilyn Monroe

gener 22, 2013

Foto: I. Gràcia

Foto: I. Gràcia

Són les 10 de la nit i algú truca al numero 12305 de Fifth Helena Drive a Los Àngeles, Norma* veu una dona que se li assembla, se li assembla tant que no pot evitar la curiositat de fer-la passar dins l’habitació. La dona es mou com ella, es vesteix igual, i llueix un ros de cabell i un vermell de llavis que li recorden la seva cara mirada al mirall. L’altra, la que no és Marilyn, li demana una beguda, necessita veure una mica abans de poder parlar-li. Norma, du un parell de gots amb alguna beguda alcohòlica que els permeti relaxar-se davant de l’altra, marxa un moment de l’habitació i quan torna, té un pressentiment estrany, i en un descuit de l’altre, la falsa, canvia els gots.
Norma veu un llarg glop gairebé sense respirar que la deixa per uns segons sense alè, l’altre la mira, i quan s’assegura que ha begut tot el contingut fa el mateix.
He vingut a substituir-te, diu l’altre que ara s’ha convertit en Marilyn, en pocs minuts cauràs adormida i ja no despertaràs, jo faré de tu. Ho faré millor.
I aleshores Norma veu la llum, Marilyn morirà en pocs minuts, però no serà ella sinó aquella substituta enviada pels Kennedy, Frank Sinatra, Frederick Vanderbilt Field o qualsevol dels seus amants, intentant fer-la desaparèixer, i amb ella tot el que sap. Norma veu com Marilyn es desfà i disfressada de dona qualsevol surt al carrer i camina, camina sense descans, fins arribar a un paradís on, avui amb més de 80 anys descansa a la llum del sol.

*Norma Jeane, nom de bateix de Marilyn Monroe

Tengo una lágrima colgando
Sobre mi cerveza
Que no acaba de caer (Marilyn Monroe)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: