h1

El canvi

Mai 28, 2013
Foto: Pedro Gonzalez

Foto: Pedro Gonzalez

Té una mirada estranya, com si s’hagués perdut en algun lloc, com si aquella roba, i la guitarra que du a les mans estigués sobreposada. Té una mirada estranya perquè acaba d’aterrar.
Dies enrere mentre anava al banc encotillat en la seva jaqueta i mig ofegat per la corbata negra, la va veure. Una dona etèria, vestida de blanc i amb els cabells tant curts que ningú podria agafar-li. La veu i s’enamora, però no d’ella, sinó de l’expressió d’aquell amb qui parla, ella s’apropa a algú, li diu unes paraules, i a l’altre se l’il·lumina la cara.
La mira durant una setmana seguida, la troba en el mateix espai a la mateixa hora, ella vestida de blanc, i ell amb la jaqueta negra, que l’estreny, i la corbata que l’escanya. Com més la veu més cansat es sent, la veu a ella a punt de volar, i es veu a ell a punt de caure a terra i morir ofegat. I de sobte és recorda, ho recorda, la seva vida anterior, la llibertat sense diners, la seva guitarra oblidada, i es produeix la transformació, Surt de casa amb uns texans, la guitarra sota el braç i es col·loca just a l’espai que ella creua cada matí, i comença a tocar.
La dona passa, se’l mira, és la primera vegada que ho fa, se li apropa i després de fer-li una besada lleu al coll, li diu, ara vas per bon camí, continua per aquí, no deixis la guitarra, no deixis de tocar. I mentre ell somriu corprès d’aquella veritat, un altre que els mira, s’enamora de l’expressió del guitarrista, la que generen les paraules de la dona, que més que caminar, vola.

One comment

  1. Genial!! Onades de frescura plenes d’esperança. Agafa la teva vida i actua perque sigui com tu vols que siguiDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: